top of page
Golfer hitting golf

Golf + Exogen

Golf on yksi urheilumaailman teknisimmistä lajeista. Virhemarginaalit ovat ohuet kuin ruohonkorsi, ja jatkuvasti kasvava luettelo kehittyvistä pelivälineistä, apulaitteista ja vekottimista voi olla liikaa varsinkin lajin alussa. Näiden joukosta voi olla kokeneemmankin golfarin vaikea havaita sitä todella toimivaa ja itselle sopivaa kehittymisen välinettä.

Lajinomainen voima

Nykyään emme enää huolehdi vain lihasten ja voiman rakentamisesta. Harjoittelullamme on tarkempi tarkoitus. Raskaat harjoitteet ja yhden toiston maksimi määrä eivät ole enää tärkeitä useimmille urheilulajeille.

Lajinomainen voimaharjoittelu on kokonaisuus, joka yhdistää valmennuksen, taidon, keskittymisen ja tekniikan. Meillä on nykyään parempia työkaluja ja voimme siirtyä suoraan suorituskykyä parantavaan tekemiseen. Yleensä yhdistämme voimaharjoittelun "vastus" -harjoitteluun. Kuormaa tai painoa käytetään painovoiman (tai lihaksen vetosuunnan) vastustaessa pakottaakseen lihaksen toimimaan lujemmin vastusta vastaan ja siten vahvistumaan.

golf-arms_edited.jpg

Yllä kuvailtu harjoittelu on perinteistä voimaharjoittelua ja vastustavalla kuormalla. Vaikkakin kuntosalille on aina oma paikkansa perusvoiman ja kunnon parantamiseen on lajinomaisia vaatimuksia enemmän ymmärtääksemme meidän tulisi ensin saatava ajatuksemme pois (general training) kuntosalilta ja siirrettävä sitä (sport specific) urheilu- ja liikeympäristöön. Lopetetaan golf-ongelmien käsittely kuntosalilla, hoidetaan ne rangella ja golfkentillä.

lila-golf-1.png
lila-golf-3.png

Tieteellisesti tutkittu

Tutustu välineeseemme alan parhaimpien tutkijoiden kanssa: perustamme sen hyvin yksinkertaisiin, mutta validoituihin tieteellisiin faktoihin golfin lajinomaisen voimaharjoittelun takana. Opi kuinka asetamme uuden standardin tutkimuksen tukemille väitteille nykyaikaisen golfin jännittävässä ympäristössä ja loputtomassa pyrkimyksessä lyödä täydellinen golfkierros.

Golf Swing on tekninen suorite, johon kuuluu useita liikkuvia osia. Nämä osat vaativat monen tunnin harjoittelua ja toistoa tekniikan täydentämiseksi tai jopa marginaaliseksi parantamiseksi. EXOGEN®️in käyttö golfissa voi vähentää reilusti aikaa, joka tarvitaan golflyönnin monimutkaisempien liikkeiden harjoittamiseen tai parantamiseen.

Tutkimus: "Wearable resistance acutely enhances club head speed in skilled female golfers"

bottom of page